Välkommen till EkoNyheterna med det senaste från Ekoväx, Slätte gård och Slätte Ekodag.

Det händer alltid något nytt hos oss, vi växer med nya projekt och idéer kring Ekoodling. Vill du ha mer information om någon nyhet kontakta Emil eller Therese.
nyhetsstripe

Lite bilder från Ekodagen

Här kommer några bilder från Ekodagen vi hade den 19 juni. Vi hade verkligen "tur" med vädret, det regnade  i två dagar innan och nu har det regat i två dagar efter. Själva Ekodagen var solig men oerhört blåsig. visserligen behöver  vi regn men just på mässdagen är det aktiskt skönt om det inte regnar. Det blir lite trevligare stämmning då. Så nu tackar vi vädergudarna både för regnet som faller samt att det inte regnade den 19:e.

Under dagen delade vi in besökarna i två halvor, ena halv kunde lyssna på föreläsningarna på förmiddagen och den andra var ute i fält. Efter lunch var det sidbyte. Lunch, glass, falafel, kakor och kaffe serverades under dagen och allt var supergott. Tror inte det var många som åkte hem hungriga.

Här är några bilder från dagen.

Upploppet

Nu närmar sig Slätte Ekodag med stormsteg. Idag putsar vi monterytor och sätter upp skyltar till alla demorutor och utställarplatser. Det blir många stolpar :-)

Vill du anmäla dig så har vi satt sista anmälningsdag till den 11 juni, då behöver vi lägga sista beställningen samt börja förbereda alla namnskyltar till er besökare.

Kram på er!

Studiebesök från Fredsberg

Vi har haft Fredsbergs Friskola här på besök 3 torsdagar i rad. Fredsbergs friskola har på torsdagar ett pass de kallar för "Profil" och då delar de in alla skolans elever i tvärgrupper så vi har haft ca 25 elever här per vecka och de har varit i åldrarna 6-13 år, blandat.

Vi berättade om vårt företag, hade rundvisning och sist fick alla barn leka i vetehögen innan de blev avblåsta med lövblåsen. Det var tydligen fantastiskt roligt :-) !

IMG 2485

IMG 2486

IMG 2613