Välkommen till EkoNyheterna med det senaste från Ekoväx, Slätte gård och Slätte Ekodag.

Det händer alltid något nytt hos oss, vi växer med nya projekt och idéer kring Ekoodling. Vill du ha mer information om någon nyhet kontakta Emil eller Therese.
nyhetsstripe

Uppdatering!

Här har tiden stått stilla men det är för att det här hänt så otroligt mycket utanför EkoNyheterna att vi inte riktigt tagit oss tiden att uppdatera här. Sorry för det.

Vårbruket har rullat på bra och vi har gjort färdigt nästan allt, lite insådder är kvar annars är allt färdigt. Snart kommer nästa fas då vi börjar radhacka grödorna. Även på Stora Ek är allt sått och det ser riktigt bra ut. Kul!

Gördselförsäljningen har gått som tåget och vi har i dagarna kört ut de sista ordrarna vilket är jätteskönt. Det är så kul att se ekomarknaden växa!

På Storkila håller vi på med en ny frötork och kommer även göra om lite på gårdsplanen för att lastbilar lättare ska komma runt.

Slätte Ekodag är i stort sett fulltecknad. Några platser finns men det är inte många, så vill du ha en plats rekomenderar jag att du bokar så snart som möligt. Vi kommer ha spännende föreläsningar, mycket aktiviteter i fält så bra skor är en fördel. Vi kommer ha en landslagskock på plats och jag och Cecilia Ryegård håller som bäst på att bara småkakor till eftermiddagsfikat. Få se om vi kommer upp i 7 sorters kakor á 500 st. Vi har än så länge bakat 4 sorter :-)

Sen har vi även hunnit med att bli nominerade till Årets Spjutspets. Det är så klart en hederssak att bli nominerad. Håll tummarna för oss att vi tar hem det!

Vi kommer även ställa ut på Brunnby i år igen, samma monterplats som sist. Välkomna dit om vi inte ses på Ekodagen.

multi