Säljstopp på 8-3-5-3 och 6-3-8-5, läs mer här

Lilla och Stora Slätte Ekodag – en naturlig mötesplats för ekologisk inspiration

Det krävs en extra dos engagemang och finurlighet för att driva ett ekologisk jordbruk. Behovet att kunna möta kollegor och utbyta erfarenheter och idéer enkelt och opretentiöst har inte riktigt funnits, något vi själva på Slätte gård har upplevt genom åren.

När känslan och behovet av en mötesplats plötsligt omvandlas till en konkret idé– en ”hemma-på-gården-mässa” fanns det ingen återvändo, det var bara att få det att hända. Slätte Ekodag blev verklighet på Slätte gårds...gårdsplan 2011.

Slätte Ekodag – mycket av allt från hela ekovärlden
Grundtanken med Slätte Ekodag är att det ska vara en dag då lantbrukare, organisationer, branschfolk från hela vårt avlånga land kan träffas och samspråka, byta idéer och se maskiner ”in-action”. Sprida kunskap, lära sig nytt och se det senaste för ekolantbruk. I den bästa av alla världar inspirera mässan också konventionella bönder att att bli ekobönder. Från och med 2014 så är det ett nytt upplägg för Slätte Ekodag, vi kommer köra vartannat år stora pampiga Slätte Ekodag och vartannat år kommer vi köta en lite mindre Ekodag som vi kallar för Lilla Slätte Ekodag då vi fokuserar med på kunskap och gemenskap.

Lilla Slätte Ekodag- med början 2014
Meningen med Lilla Slätte Ekodag är att vi ska bli bättre på det vi gör och inspireras av andra lantbrukare. Detta är en dag som går mer åt föreläsningshållet an maskinvisning. För att få delta på denna jättespännande dag så krävs en anmälan, den mailas in till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , vi har ett begränsat antal platser varje år. Lagom mycket prat, problemlösning, god mat och en trevlig stämmning är tanken för denna dag. Vår förhoppning är att denna dag ska växa sig lika stark som stora Slätte Ekodag har gjort!

Stora Slätte Ekodag växer för varje år
Vår ambition är att det fortsatt ska vara en ”hemma på-gården mässa" de kommande åren. Naturligvis vill vi ha fler besökare, utställare och att alla organisationer samt myndigheter runt om ekonäringen är representerade.

Men framförallt vill vi att Slätte Ekodag växer sig stark som en inspirerande mötesplats för ekonäringen där man delar idéer och kunskaper med varandra för att nå det som är vår käpphäst på Slätte gård – ett lönsamt ekolantbruk!

Varmt välkommen!

Klicka här för att se 2013 års bilder