• 3-slatte-gard-frontslides

  • 2-slatte-gard-frontslides

  • 1-slatte-gard-frontslides

  • Slätte gård

Lönsam ekoodling

Slätte gård har anor sedan 1600-talet – då som nu är det ekologisk odling som gäller– cirkeln har slutits efter 400 år, ett naturligt jordbruk lever igen. Kärnverksamheten är ekologisk spannmålsodling med tillhörande sidonäringar Ekoväx AB, vindkraft samt mässprojektet Slätte Ekodag.

Läs mer om en av Sveriges största enskilt ägda ekogård här!

Senaste EkoNyheterna

Lite bilder från Ekodagen

Här kommer några bilder från Ekodagen vi hade den 19 juni. Vi hade verkligen "tur" med vädret, det regnade  i två dagar innan och nu har det regat i två dagar efter. Själva Ekodagen var solig men oerhört blåsig. visserligen behöver  vi regn men just på mässdagen är det aktiskt skönt om det inte regnar. Det blir lite trevligare stämmning då. Så nu tackar vi vädergudarna både för regnet som faller samt att det inte regnade den 19:e.

Under dagen delade vi in besökarna i två halvor, ena halv kunde lyssna på föreläsningarna på förmiddagen och den andra var ute i fält. Efter lunch var det sidbyte. Lunch, glass, falafel, kakor och kaffe serverades under dagen och allt var supergott. Tror inte det var många som åkte hem hungriga.

Här är några bilder från dagen.

Upploppet

Nu närmar sig Slätte Ekodag med stormsteg. Idag putsar vi monterytor och sätter upp skyltar till alla demorutor och utställarplatser. Det blir många stolpar :-)

Läs mer...