Skip to content

Om Ekoväx

Ekoväx står för kunskap och kvalitet.

Vi är ett välsvarvat team från råvarumottagare till färdig produkt redo för leverans. Ekoväx är inte bara en gödselproducent utan också en partner till Sveriges ekolantbrukare då vi själva brukar ca 1500 ha. När du kontaktar oss kontaktar du en like – en jordbrukare precis som du. Ekoväx vill stå sida vid sida med sina kunder och bistår gärna med rådgivning och utbildning för att kunden ska lyckas med sin odling. Ur denna filosofi har Slätte Ekodag skapats, vi vill att fler ska lyckas.

therese och emil ekoväx

2008 startade Emil Olsson Ekoväx i Norden AB

Efter att ha drivit konventionellt jordbruk gick Emil om till att odla ekologiskt 2005. Via en kontakt så kunde han börja köpa köttmjöl från Norge som först användes enbart på den egna gården. Då fler lantbrukare var intresserade av denna produkt började han trada lastbilar med köttmjöl till andra lantbrukare i Sverige. 2008 grundades Ekoväx med den pelletsproduktion som vi har idag. Från början hade Ekoväx enbart en produkt i sortimentet men snart fick vi in en råvara till, Vinass och en annan restprodukt från jästindustrin och då utvecklades vårt sortiment med ytterligare produkter.

Idag har vi ca 20 produkter på marknaden. Vi säljer ungefär 16 500 ton pellets per år och utöver pellets också vinass, utsäde, vallfrö och andra gödsel produkter godkända för ekologisk produktion. 

pellets
0
ton pellets per år
löv
0
års erfarenhet

Vi driver pelletsanläggningen och Storkila Gård med två solcellsanläggningar.

Vill du ser vad vi producerar just nu på den anläggningen som är på 255 kW installerad 2017  klickar du på bilden nedan. 

Telefon

Växel: 0506-321 00