Skip to content

Godkänd för ekologisk odling

Godkänd för ekologisk odling • Flytande/pelleterad

Vi har numera mer än bara gödsel för dig som ekologisk odlare, vi erbjuder även utsäde, vallfrö och jordbrukskalk.

Utsädet är odlat på våran egna gård Storkila och ute hos våra utsädesodlare runt om i landet. Rensning och säckning sker i våran egna anläggning, på så vis vet vi att kvalitén på vårat utsädet är högt samt vilken utsädesmängd per hektar du ska så, eftersom vi vet tusenkornvikten och grobarheten när du beställer utsädet av oss! Det är stor skillnad på 190 kg/ha eller 280 kg/ha för att få ut lika många grobara kärnor per kvadratmeter.
Vallfrö finns i olika blandningar och ska passa din foderstat och dina djurs grovfoderbehov oavsett om det ska bli slåtter eller bete.

Jordbrukskalken kommer från bergarten dolomit och levereras från Larsbo, Glanshammar och Sala.

Ekologiskt gödsel - av ekoodlare för ekoodlare

Ekoväx grundades 2008 av lantbrukaren Emil Olsson med visionen att tillverka gödsel godkänd för ekologisk odling. Från början fanns det endast en produkt i vårt sortiment. Idag producerar vi ett flertal olika produkter och levererar över 16 000 ton AgroPellets. Precis som när vi startade är vårt mål fortfarande lika tydligt, att förmedla kunskap samt leverera kvalitet åt lantbrukare runt om i landet.

Ekoväx drivs än idag av företagets grundare som själv har stor erfarenhet av vad som krävs för en balanserad gödning. Vårt sortiment består av ett flertal produkter som vi är extremt stolta över. Samtliga produkter är godkända för ekologisk odling eller tillåten att använda i ekologiskproduktion. Vi arbetar ständigt med utveckling för att ligga i framkant inom vår bransch. Vårt mål är att leverera bra produkter och vara en trygg leverantör av gödsel till ekologisk odling, oavsett vad du odlar.

Vår produktion består av modern teknologi och utrustning. Det gör att produkterna är nästintill dammfria och kan tillverkas på ett säkert sätt. Sortimentet består av gödsel i såväl fast form som flytande, utsäde och vallfrö. Med hjälp av våra produkter kan du som lantbrukare ta nästa steg för att odla ekologiskt!

När du fått hem ditt ekologiskt gödsel

När din AgroPellets har anlänt rekommenderar vi dig att förvara alla säckar inomhus och på torrt underlag. Tänk på att med produkterna följer särskilda rekommendationer, exempelvis kan vissa av våra produkter staplas och andra inte. Var uppmärksam på vilka produkter du väljer eftersom produkterna lämpar sig för olika ändamål.

Eftersom alla produkter i vårt sortiment är godkänd för ekologisk odling eller tillåten att använda i ekologiskproduktion behöver du inte fundera. Köp din  gödsel av oss och bli en ekobonde du också!

Vår ide:

Ekoväx strävar alltid efter att producera en kvalitetsprodukt. För oss är det viktigt att tillgodose våra kunders förväntningar på våra produkter.

Ekoväx har många produkter i sitt sortiment. Detta för att kunna vara en trygg leverantör av gödsel för ekologisk odling, vad du än odlar.

Välj produkt ovan för mer information om respektive produkt.

Mylla Mera

2014 bad vi HS göra ett försök med vår AgroPellets då vi myllade vissa demorutor och övergödslade andra. Resultatet var slående och då myntade vi begreppet ”Mylla Mera”. Sedan dess har flera försök gällande myllning genomförts och det är väldigt intressanta resultat. Det alla försök visar är att det helt klart är värt att Mylla Mera för bästa effekten av pelleterad gödning.