Skip to content

Sortiment A till Ö

Ekoväx sortiment

Här nedan finner du alla våra gödselprodukter vi erbjuder marknaden. Utsäde, vallfrö och jordbrukskalk hittar du under sortiment.

Kopparsulfat

Kopparsulfat är en produkt med högt kopparinnehåll som snabbt blir tillgänglig till din gröda om du har låga kopparvärden. Kan också användas som klövbad till kor.

Granubor

Granubor är marknadens mest prisvärda borprodukt med högt innehåll av bor. Produkten är granulerad och kan spridas med centrifugalspridare, rampsridare, frölåda, biodrill m m.

Physolith Bio Plus

Physolith är en biostimulant som ökar rotutvecklingen och bestockningen hos grödan. Produkten innehåller även 26 % kalcium.

Kritkalk

Kritkalk är en finmald kritkalk som går att blanda i sprutan för att bladgödsla kalcium till dina grödor.

Wigor S+B

Wigor S+B är en produkt med 77 % svavel och 2 % bor som passar bra till raps och andra svavel och bor krävande grödor. Med sin höga koncentration möjliggör…

Wigor S 90

Wigor S90 är marknadens mest prisvärda svavelprodukt med 90 % svavel innehåll. Med sin höga koncentration av svavel möjliggör den en effektiv spridning med låga givor per hektar.

Sulfoprill 14

Sulfoprill 14 är granulerad till 2–6 mm granuler som består av finmald gips och kalciumkarbonat.

Magnum 12 Cu Granul

Magnum 12 Cu Granul är en version som även innehåller 44 g koppar per 100 kg vara utöver de 12 % Mg och 20 % Ca som Magnum 12 Granul består av.

Magnum 12 Granul

Magnum 12 Granul består av finmald dolomitkalk 0–0,1 mm som sedan är granulerad till 2–6 mm stora granuler som sprids med gödselspridare.

Kiserit

Kiserit är en svavelprodukt (20 % S) som innehåller 15 % magnesium. Produkten passar bra till grödor med akut svavelbehov och till grödor och jordar med magnesiumbehov.

Calciprill

Calciprill är en fin mald och snabbverkande kalk som är granulerad och kan spridas med centrifugalspridare för att tillföra årligt behov av kalcium.

Polysulfat

Polysulfat är ett bergmineral som är krossad och nerkornad till 2-4 mm stora partiklar som naturligt innehåller svavel, kalcium, kalium och magnesium. Produkten smälter långsamt och lämnar ifrån sig näring…

Kaliumsulfat

Kaliumsulfat är en produkt med mycket kalium, 42 %. Produkten innehåller även svavel (18 % S) produkten ska användas till grödor som behöver extra kalium utöver annan gödsling.

Kalimagnesia/Patentkali

Kalimagnesia/Patentkali är en produkt för grödor som behöver både magnesium och kalium, på köpet får man även med svavel (17% S). Produkten innehåller 25 % K och 6 % Mg.

AgroPellets N-14

AgroPellets N14 är en ren kväveprodukt med 14 % N baserad på blodmjöl, med sin snabba tillgänglighet är det en unik produkt för den ekologiska gödselmarknaden.

AgroPellets 10-3-1

AgroPellets 10-3-1 är en pelleterad och godkänd för ekologisk odling. Denna produkt har ett högt organiskt kväve som kommer grödan tillgodo. Genom vår förfinade produktion är produkten i stort sett…

AgroPellets 8-3-5-3

AgroPellets 8-3-5-3 är en pelleterad och godkänd för ekologisk odling. Sammansättningen i AgroPellets 8-3-5-3 med sin blandning av köttmjöl och vinass har goda egenskaper som passar bra för oljeväxter. Genom…

AgroPellets 6-5-2-1

AgroPellets 6-5-2-1 är en pelleterad och godkänd för ekologisk odling. Detta är nästintill en allround gödsel som passar till mycket. Den är rik på kalium, svavel och kalcium som passar…

AgroPellets 4,4-1,5-2

AgroPellets 4,4-1,5-2 kan du sprida på din vall när den behöver en extra boost näring. Den innehåller inget köttbenmjöl och är därför ok att sprida på befintlig vall enligt rådande…

AgroPellets 6-3-8-4

AgroPellets 6-3-8-4 är en pelleterad och godkänd för ekologisk odling. Detta är nästintill en allround gödsel som passar till mycket. Den är rik på kalium, svavel och kalcium som passar…

Prata med oss

personal_2022_fredrik

Fredrik Bondesson

Säljare Väst

personal_2022_staffan

Staffan Svensson

Säljare Öst
(föräldraledig 2/4–31/8)

ekovax_personal_herman_6

Herman Lönnqvist

Säljare Syd &
Öst (2/4–31/8)